17 ℃

Dumfries heeft zich tegen Letland enorm in de kijker gespeeld

Foto: YT CC

Los van het feit dat Oranje zaterdagavond goede zaken heeft gedaan voor de WK-kwalificatie, was het ook voor verdediger Denzel Dumfries een geslaagde avond.

Vooraf ging al het gerucht dat er scouts van diverse clubs op de tribune zouden zitten, maar Dumfries bleef er ijskoud onder. Zijn balverlies was net zo bovengemiddeld als normaal en ook was hij niet één keer te betrappen op een geslaagde actie. De scouts kregen de kans om Dumfries in zijn vertrouwde vorm te zien acteren.

Na afloop van de wedstrijd was Dumfries niet bereikbaar voor commentaar. Zijn zaakwaarnemer, Richard van Beuningen, bevestigde wel dat een aantal clubs serieus geïnteresseerd is, waaronder SVOC ’01, Trekvogels en SC Wiedenbrück 2000 uit Duitsland.

Het is een publiek geheim dat Dumfries zelf een voorkeur heeft voor IF II, uitkomend in de tweede divisie van de Faeröer-eilanden, maar die club lijkt vooralsnog weinig interesse te hebben. Hoe het ook afloopt: met zoveel belangstelling lijkt het zeker dat Dumfries zijn droomtransfer gaat pakken.

Zijn huidige club PSV reageert bij monde van technisch directeur John de Jong: “Je krijgt heel veel subsidie om deze groep mensen aan een baan te helpen. Het zou dus een flinke aderlating zijn om hem te laten gaan.”

 
Deel dit artikel: