19 ℃
Hittedrama:

Duizenden mensen op tropische dag in flat

Duizenden mensen op tropische dag in flat
Foto: R.A.R. de Bruijn Holding BV / Shutterstock.com

Duizenden gezinnen wonen vrijdag in een flat, ondanks de tropische temperatuur. Ze hebben geen tuin, hooguit een balkon. Eén van de slachtoffers is de 36-jarige Wesley Keyfer, die met zijn vriendin en dochter in een portiekflat woont.

Terwijl de meeste Nederlanders lekker in hun tuin van het mooie weer genieten, zit Wesley op zijn balkon. “Het gevoel dat je achter een hek zit, drie hoog, dat is vreselijk moeilijk”, zucht hij. “Vooral voor mijn dochter vind ik het erg. Zij is pas 3 en woont al haar hele leven in deze flat. Zij weet niet eens wat het is om een eigen tuin te hebben.”

Wesley is niet de enige. Uit cijfers van het CBS blijkt dat enkele honderdduizenden Nederlanders in een flat wonen. Voor hen is de zomer een ware hel. Vaak kan er wel een deur open, maar meer dan een balkon is er niet.

Hulp van de instanties krijgen Wesley en zijn gezin nauwelijks: “Ik heb al verschillende keren bij de woningbouwvereniging geklaagd, maar ze weigeren om een tuin aan te leggen. Ze zeggen dat ik daar geen recht op heb. ‘Ga maar naar het park’, krijg ik te horen. Maar zo simpel is het natuurlijk niet. Het park voelt toch anders. Dat is niet van mij.”

 
Deel dit artikel: