13 ℃

Duizenden kinderen te laat op school door wintertijd

Foto: Lonndubh / Shutterstock.com

Vandaag waren duizenden scholieren te laat op school door het ingaan van de wintertijd. Volgens sommige schooldirecteuren zijn er zelfs helemaal geen kinderen op hun scholen aangekomen.

Elk jaar blijkt het verzetten van de klok weer tot problemen te leiden. Dit jaar is vooral opvallend dat heel veel scholen leeg bleven na het ingaan van de wintertijd. Des te opvallender, omdat iedereen afgelopen nacht juist een extra uur kon slapen. Voor veel schooldirecteuren is het dan ook een raadsel waarom hun scholieren vanochtend niet zijn aangekomen.

Ook schooldirecteur Sierd van Amerongen van de openbare basisschool Het Hoepeltje in Sint-Michielsgestel kan er met zijn pet niet bij: “Ik verheugde me vandaag juist op al die uitgeslapen koppies. Niet alleen konden mijn scholieren een extra uurtje slapen, ze hebben ook net een heerlijke herfstvakantie achter de rug. Dan verwacht je een gezellige drukte om half negen in de ochtend. Maar niets van dat alles. Dat laat nog maar eens zien dat we af moeten van het het wisselen van zomertijd naar wintertijd. Iedereen raakt daardoor van slag. Ik geloof dat ik de enige ben die niet van de leg is door de aanpassing van afgelopen nacht.”

 
Deel dit artikel: