27 ℃

Duizenden dieren werkloos door dierproefverbod

Door nieuwe regels van de Europese Commissie dreigen duizenden proefdieren hun baan te verliezen. In heel Europa mag geen cosmetica meer worden verkocht die getest is op dieren. Daardoor raken talloze dieren werkloos.

kat-kooi-hok-katten-asielWereldwijd zijn miljoenen katten, honden, apen en muizen werkzaam in de dierproefindustrie. Het was hen al verboden om mee te werken aan dierproeven in Europa, daarom werkten de meeste proefdieren in laboratoria buiten de Europese grenzen. Het Europees Hof van Justitie oordeelde vandaag dat ook zij op zoek moeten naar een andere baan. Dat meldt nieuwssite NU.nl.

Bij het Cosmetica Proefdierencentrum in Waalwijk komen circa zesduizend dieren op straat te staan. “Sommige proefdieren werken hier al vijftien jaar. Voor hen komt de klap heel hard aan, al zijn ze natuurlijk wel wat gewend”, zegt woordvoerster Wilma van Tilburg. “We hebben hier katten die dagelijks mascara krijgen. Die beestjes lusten niks anders meer. Wat moeten ze als wij straks geen plek meer voor ze hebben?”

 
Deel dit artikel: