Duizenden dieren dood buiten Oostvaardersplassen

Dierenliefhebbers zijn woedend over het grote aantal dieren dat sterft buiten de Oostvaardersplassen. Alleen al in de afgelopen winter zouden duizenden herten, runderen en paarden zijn gestorven.

Foto: GetitonPicture / Pixabay

Veel dieren hebben de koude winter buiten de Oostvaardersplassen niet overleefd. Alleen al in maart zouden 550-duizend grote grazers zijn gestorven, terwijl het er in de Oostvaardersplassen slechts 1155 waren.

Dierenliefhebber Kim Adelborst is woest. “Zo veel dieren gingen dood, omdat ze niet door de boswachters werden bijgevoerd. Niet alleen grote grazers, maar ook konijnen, vogels en mieren. We hebben het hier over onvoorstelbaar dierenleed”, briest ze. Adelborst eist dat dieren voor de volgende winter allemaal worden overgebracht naar de Oostvaardersplassen, waar vrijwilligers ze kunnen bijvoeren.

Komende zaterdag is er een protestmars tegen dierenleed buiten de Oostvaardersplassen. De tocht vertrekt om 18:00 uur vanaf de parkeerplaats en eindigt rond 20:30 uur bij McDonald’s, waar de demonstranten gezamenlijk een hamburger zullen eten.

 
Deel dit artikel: