16 ℃

Duitsland geschokt door extreemrechtse dreiging: “Hier hebben wij totaal geen ervaring mee”

Duitsland geschokt door extreemrechtse dreiging: “Hier hebben wij totaal geen ervaring mee”
Foto: Lukassek / Shutterstock.com

In Duitsland is geschokt gereageerd op het feit dat aanhangers van een extreemrechtse beweging het Duitse parlement wilden bestormen. Volgens een woordvoerder van de Duitse regering heeft het land nooit eerder met een dergelijke dreiging te maken gehad.

In Duitsland zijn 25 leden van een extreemrechtse beweging opgepakt, omdat zij van plan waren om gewapend het Duitse parlement te bestormen. Maar liefst drieduizend Duitse agenten vielen 130 huizen binnen om de aanval op het parlement te voorkomen. Met deze invallen hoopt de Duitse minister van Justitie dat de beweging onschadelijk is gemaakt.

Heinrich Schlagskanner, woordvoerder van de Duitse regering spreekt schande van deze on-Duitse couppoging: “In Duitsland zijn we volledig onbekend met extreemrechtse tendensen. Wij leven al eeuwenlang in absolute vrede met andere volken. Vredelievendheid zit in onze genen. Het gedachtengoed van deze beweging gaat volledig in tegen de geschiedenis van ons land. Het is dan ook een smet op ons onbevlekte blazoen.”

 
Deel dit artikel: