22 ℃

Duitse spits Füllkrug krijgt alsnog gele kaart voor wereldgoal: “Vernederend en onnodig”

Duitse spits Füllkrug krijgt alsnog gele kaart voor wereldgoal: “Vernederend en onnodig”
Foto: ph.FAB / Shutterstock.com

MüNCHEN - Een dag na de door Duitsland gewonnen openingswedstrijd op het EK heeft de Duitse spits Niclas Füllkrug alsnog een gele kaart gekregen van scheidsrechter Turpin. Volgens de arbiter maakte Füllkrug zich in de 68e minuut schuldig aan provocerend gedrag richting de Schotten door de bal kiezelhard en loepzuiver in de kruising te schieten.

“De UEFA stelt dat Duitsland als gastland en organisator van het Europees Kampioenschap een voorbeeldfunctie heeft om belangrijke waarden als verbroedering, gelijkwaardigheid en respect uit te dragen”, legt Turpin uit. “Hieraan leken de Duitsers echter in de eerste helft al geen gehoor te geven; ze walsten werkelijk over Schotland heen. Achteraf bezien had ik misschien in de rust moeten beslissen om de wedstrijd niet meer uit te spelen, maar ik vertrouwde erop dat Duitsland zich in de tweede helft zou herpakken zodat het ook voor de Schotten een leuke wedstrijd zou worden.”

Het eerste kwartier na rust leek het Duitse elftal zich inderdaad te herpakken. De Schotten mochten af en toe de bal aanraken en kregen zodoende het geloof dat er nog resultaat te behalen was. Volgens Turpin veranderde dit allemaal toen Füllkrug erin kwam.

Vernederend

“Gretig als hij is vond Füllkrug het nodig om binnen vijf minuten zijn doelpuntje mee te pikken. Vooral de manier waarop hij scoorde vond ik van weinig respect getuigen. Bij een 3-0 voorsprong zou je ook kunnen besluiten om uit een intikkertje te scoren, maar Füllkrug moest zo nodig een wereldgoal maken. Dat was vernederend en bovenal onnodig”, aldus de scheidsrechter.

Waarschuwing

Turpin hoopt dat de gele kaart voor Füllkrug een waarschuwing mag zijn voor alle spelers die dit EK nog in actie gaan komen en overwegen om een weergaloze goal te gaan maken. Füllkrug heeft inmiddels publiekelijk zijn excuses aangeboden voor zijn ondoordachte actie.

 
Deel dit artikel: