18 ℃

Duikboot met ramptoeristen op weg naar Titanic vermist: “Zwarte dag voor het ramptoerisme”

Duikboot met ramptoeristen op weg naar Titanic vermist: “Zwarte dag voor het ramptoerisme”
Foto: NP

Een duikboot waarmee steenrijke ramptoeristen het gezonken wrak van de Titanic konden bekijken, is vermist. Aan boord van de onderzeeër zouden minstens vijf ramptoeristen zijn.

De Titanic ligt op bijna vier kilometer diepte in de Atlantische Ocean. Het legendarische schip zonk in 1912 en daarbij kwamen 1517 mensen om het leven. Ramptoeristen noemen het daarom ‘een van de betere scheepsrampen aller tijden’. Het bedrijf OceanGate Expeditions biedt vermogende ramptoeristen de mogelijkheid om het wrak op de bodem van de zee te bezoeken. Een ramptoerist betaalt een slordige 229.000 euro voor de trip. Een onderzeeër met ramptoeristen die op weg waren naar de Titanic raakte maandag vermist.

“Een zwarte dag voor het ramptoerisme en tegelijk ook niet”, zegt woordvoerder Keith Balony van het Disaster Tourism Agency. “Laten we hopen dat de onderzeeër gevonden wordt en alle ramptoeristen ongedeerd zijn. En zo niet, dan moeten we onderzoeken hoe het wrak van de onderzeeër kan worden bezocht en hoeveel we daaraan kunnen verdienen.”

 
Deel dit artikel: