15 ℃

Drummer Krezip valt in bij U2: “Voel ik me niet te groot voor”

Drummer Krezip valt in bij U2: “Voel ik me niet te groot voor”
Foto: Valeria Cantone / Shutterstock.com

Krezip-drummer Bram van den Berg gaat tijdelijk drummen bij de Ierse band U2. Voor veel buitenstaanders is dat opmerkelijk nieuws, maar volgens de drummer zelf is het ‘business as usual’ en voelt hij zich niet te groot voor zo’n uitstapje.

U2 had in de jaren tachtig van de vorige eeuw enkele bescheiden hitjes. De vaste drummer van de band heeft fysieke ongemakken en dus ging U2 op zoek naar een grote naam die zorgt voor extra kaartverkoop. Van den Berg zegt het niet erg te vinden dat de band op zijn bekendheid wil meeliften: “Ik vind het een sympathiek bandje. Fijn als ik ze weer een beetje in de spotlight kan zetten.”

Bono, de zanger van U2, is dan ook als een kind zo blij dat Van den Berg zijn bandje wil bijstaan: “Ik ben echt ongelooflijk blij en trots dat een topdrummer als Bram van den Berg ons een duwtje in de goede richting wil geven. Hij heeft jarenlang in grote zalen als Paradiso en 013 gespeeld. En dan zwijg ik nog over het feit dat hij met Krezip als opener van Pinkpop voor ruim 40.000 bezoekers heeft gespeeld. Daar kunnen wij alleen maar van dromen. Hopelijk zal zijn aanwezigheid ook ons weer een beetje op de kaart zetten.”

 
Deel dit artikel: