14 ℃

Drukte bij afterparty corona-persconferentie

Foto: Photocosmos1 / Dutchmen Photography / Rawpixel.com / Karramba Production / Shutterstock.com

Het was misschien niet de meest opzienbarende persconferentie over het coronavirus, maar bij de afterparty was het evengoed gezellig. Zo’n zestig journalisten bleven na afloop nog even hangen om wat te drinken met premier Rutte en minister De Jonge.

Premier Rutte begon de persconferentie met teleurstellend nieuws voor clubs en discotheken: die bedrijven mogen nog niet open. “Maar laten we kijken naar wat wél kan”, sprak Rutte. Minister de Jonge praatte de journalisten bij over de zorg en het aantal beschikbare mondkapjes. Na de persconferentie was iedereen uitgenodigd in de foyer.

De toename van het aantal besmettingen lijkt iets af te nemen. Dat verklaart waarom de sfeer op de afterparty opperbest was. Minister De Jonge waagde zich zelfs even op de dansvloer met een dame van de catering. Premier Rutte dronk in korte tijd een aantal biertjes en praatte honderduit over het quarantainebeleid en zijn vakantie. Intussen probeerde gebarentolk Corline Koolhof hem zo goed mogelijk bij te houden.

“Het was weer gezellig hoor”, lachte parlementair verslaggever Ruud Eerhorst na afloop. “Gelukkig hield iedereen zich nu wel aan de zes-drankjes-regel. Heel anders dan de vorige keer, toen we Hugo met de taxi naar huis moesten laten brengen.”

 
Deel dit artikel: