27 ℃

Druk op vrijmetselarij neemt toe: “ga huizen bouwen!”

“Het kan niet bij praten blijven, er zal echt meer gebouwd moeten worden,” zegt voorzitter Ad Kaltvinger van Koninklijke Bouw Nederland (KBN).

Foto: Dmitry Kalinovsky / Shutterstock.com

Het woningtekort is groot en in de bouw moeten alle zeilen worden bijgezet. Aannemers en bouwbedrijven schreeuwen om vakbekwaam personeel. Jongeren worden bij wijze van spreken uit de schoolbanken getrokken om op de steiger te gaan staan en mee te helpen in de woningbouw. Veel gezinnen zoeken betaalbare huisvesting en daarom neemt de druk op de bouwsector meer en meer toe.

“Er is echter een groep mensen, vrijmetselaars noemen ze zich, die denken dat ze gewoon op hun stoel kunnen blijven zitten”, zegt KBN-voorzitter Kaltvinger. “Ze noemen elkaar ‘broeder’ en zeggen met zogenoemde ‘wederzijdse hulp’ bezig te zijn, maar echt de handen uit de mouwen steken: ho maar.”

Volgens Kaltvinger zijn maar weinig vrijmetselaars daadwerkelijk met hun vak bezig: “In hun ‘werkplaats’ zitten de vrijmetselaars in hun pakkie en men babbelt als vrienden onder elkaar. Leuk, maar wat schieten bouwbedrijven daar mee op? Het is ergerlijk om te zien dat ze te beroerd lijken om echt aan de slag te gaan: de specie aan te maken en de troffel ter hand te nemen. Het wachten is op de overheid, die zal moeten ingrijpen en deze zogenaamde ‘vrije metselaars’ moeten dwingen om aan de slag te gaan.”

 
Deel dit artikel: