Drie jaar getrouwd met dezelfde partner… hoe hou je dat vol?

Foto: Lopolo / Shutterstock.com

Een bijzondere dag voor Joris en Ilonka Geyten uit Amstelveen. Het stel is vandaag maar liefst drie jaar getrouwd. Wat is het geheim van hun lange huwelijk?

Ilonka was pas 25 toen ze het ja-woord gaf aan de twee jaar oudere Joris. Nu, drie jaar later, zijn ze nog steeds met elkaar getrouwd. “Het was in al die jaren heus niet altijd makkelijk”, geeft Ilonka toe. “Als je pas getrouwd bent is alles nog leuk. Dan ben je verliefd. Maar op een bepaald moment kom je toch in een sleur terecht. Natuurlijk denk je wel eens na over een scheiding, maar ik heb nooit echt doorgezet. Dat is best bijzonder.”

Joris knikt instemmend: “Ik zie stellen om me heen die al na een paar maanden uit elkaar gaan. Ze vechten niet meer voor elkaar. Want vergis je niet: een huwelijk is een gevecht, elke dag opnieuw. Ilonka lijkt een sterke vrouw, maar ik weet precies hoe ik haar kan breken. Misschien is dat wel het geheim van ons lange huwelijk.”

“Wat mij betreft blijven we nog een poosje bij elkaar”, zegt Joris. “Er komt heus wel een keer een leukere vrouw in mijn leven, maar voorlopig is het goed zo.”

 
Deel dit artikel: