Drents bedrijf wil volgend jaar eerste toeristen de ruimte in slingeren

Foto: Gary Perkin / Shutterstock.com

Ruimtereizen zijn binnenkort ook mogelijk vanaf Nederlandse bodem. Een Drents bedrijf gaat de concurrentie aan met SpaceX en BlueOrigin. Spaceport Meppel wil begin volgend jaar de eerste toeristen de ruimte in slingeren.

Ruimtetoerisme is enorm in ontwikkeling. Het Amerikaanse SpaceX heeft al verschillende toeristen in de ruimte gebracht. Ook BlueOrigin, het bedrijf van miljardair Jeff Bezos, biedt ruimtereizen aan. Spaceport Meppel wordt het eerste bedrijf dat ruimtereizen vanuit Drenthe voor particulieren mogelijk maakt.

Deze week onthulde Spaceport Meppel de Slingshot2, het toestel waarmee toeristen vanaf volgend jaar zullen worden gelanceerd. “Onze werkwijze is beduidend anders dan die van de Amerikanen. Er zijn nog geen proefvluchten gemaakt, maar de Slingshot2 is gebaseerd op eeuwenoude en dus bewezen techniek. Je mag er gerust van uit gaan dat het werkt”, zegt woordvoerder Teun de Koster van Spaceport Meppel.

Geïnteresseerde ruimtetoeristen kunnen vanaf volgende maand hun plaatsen reserveren bij slagerij Hoekstra. Een ticket kost € 12,50. Daarmee is Spaceport Meppel aanmerkelijk goedkoper dan zijn Amerikaanse concurrenten.

 
Deel dit artikel: