14 ℃

Drastische nieuwe maatregelingen: “Grootouders mogen geen kleinkinderen meer krijgen”

Foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock.com

Het kabinet neemt drastische maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Ook maatregelen die ingrijpen in het persoonlijke leven worden niet geschuwd. Zo wordt in de wandelgangen van de Tweede Kamer gefluisterd dat het nemen van kleinkinderen niet langer wordt toegestaan.

Het oplopende aantal coronabesmettingen geeft het kabinet hoofdbrekens. Aan de ene kant wil het kabinet de economie niet nog verder in zwaar weer brengen en aan de andere kant moeten de meest kwetsbaren in de samenleving worden beschermd. En dus wil het kabinet het contact tussen ouderen en jongeren zoveel mogelijk beperken door het krijgen van kleinkinderen te verbieden.

Viroloog Eric Stammelhuis kan zich vinden in de maatregel: “Wanneer er geen kleinkinderen zijn, kunnen ze ook niet op bezoek komen. Op die manier lopen ouderen veel minder risico. Het is jammer dat het kabinet daar nu pas mee komt.”

Toch lijkt het plan nog niet alle handen van grootouders op elkaar te krijgen. Zo reageren Hans en Tineke uit Alkmaar zuinigjes op het plakband het kabinet: “Wij zijn al jaren geleden gestopt met elke activiteit die het krijgen van kleinkinderen zou kunnen bespoedigen, dus deze maatregel lijkt me mosterd na de maaltijd.”

 
Deel dit artikel: