12 ℃

Drama voor NEC: niet-essentiële voetbalclubs worden gesloten

Foto: YT CC

In navolging van de winkels moeten nu ook de niet-essentiële voetbalclubs hun deuren sluiten, zo werd in een extra ministerraad besloten.

Het OMT heeft een lijst van clubs opgesteld die absoluut niet essentieel of betekenisvol zijn en adviseerde het kabinet derhalve om deze te sluiten. Dit advies heeft het kabinet in de laatste ministerraad overgenomen.

Een van de voetbalclubs op de lijst is NEC uit Nijmegen. “Zeker gezien de wekelijkse wanprestatie op het veld is het echt beter om tot sluiting over te gaan. Ook al is de kans op succes en de daarmee stijgende bezoekersaantallen ontzettend klein, willen we toch geen enkel risico nemen”, luidt de toelichting van het OMT.

In Nijmegen wordt daar verschillend over gedacht. Een van de schaarse aanhangers van de club, Jeffrey Huesmolen, reageert: “Het is natuurlijk onzin om deze club te sluiten. NEC brengt al jaren geen mensenmassa’s meer op de been en ook op het veld zijn er nauwelijks nog bewegingen waar te nemen. Bovendien kunnen onze spelers geen essentiële voetballers besmetten. NEC speelt niet in de Eredivisie, dus wij komen niet eens in de buurt.”

Burgemeester Bruls, tevens voorzitter van de veiligheidsregio’s, steunt het kabinetsbesluit wel. Hij heeft gisterenavond beide supporters van NEC bezocht om ze  – zoals ze dat in Nijmegen zeggen – een ‘hert’ onder de riem te steken.

 
Deel dit artikel: