Drama Verstappen bij GP Australië: “Nederland is gewoon geen Formule 1-land”

Drama Verstappen bij GP Australië: “Nederland is gewoon geen Formule 1-land”
Foto: Jay Hirano Photography / Shutterstock.com

MELBOURNE - Sportjournalist Michael Kistelaar is niet verbaasd over de dramatisch verlopen race van Max Verstappen tijdens de Grand Prix van Australië. “Ook in de Formule 1 kent Nederland geen uitblinkers meer”, zegt Kistelaar.

“Kijk, op een gegeven moment moet je realistisch zijn. Nederland is gewoon niet zo goed in Formule 1”, zegt Kistelaar nuchter. “Dat geldt trouwens ook voor andere sporten. Ooit waren we Europees kampioen voetbal, maar de laatste jaren stelde het Nederlands Elftal weinig voor. Nu zien we dat we ook in de autosport niets meer presteren.”

Verstappen klaagde voor de race al over het extreem vroege tijdstip. Kort na de start werd duidelijk dat hij ook in Australië geen indruk kon maken. Al na vier rondes parkeerde Verstappen zijn auto met rokende remmen in de pitstraat. “Die jongen wordt enorm overschat”, aldus Kistelaar over de teleurstelling van Verstappen in Australië. “Hij kan een aardig rondje rijden, maar hij is beslist geen Sainz of Hamilton.”

Kistelaar is somber over de toekomst van Nederland als sportland. “Na voetbal kunnen we nu ook autosport van de lijst halen. Alleen met sjoelen behoren we tot de internationale top, maar dat komt vooral doordat in andere landen nauwelijks gesjoeld wordt.”

 
Deel dit artikel: