20 ℃

Douwe Bob componeert nieuwe politiesirene

Douwe Bob componeert nieuwe politiesirene
Foto: Marcel Rommens / Shutterstock.com / Jaap Stolk / wikiportret.nl / Wiki Commons CC BY 3.0

Het nieuwe sirenegeluid van de politie zal worden gecomponeerd door singer-songwriter Douwe Bob. In de loop van volgend jaar moeten alle politieauto’s van de nieuwe sirenes zijn voorzien.

Douwe Bob wordt gezien als een van de meest succesvolle singer-songwriters van Nederland. In 2016 vertegenwoordigde hij Nederland bij het Eurovisie Songfestival met het liedje ‘Slow Down’. In 2018 was hij een van de coaches in het tv-programma The Voice Kids. Het door hem gecomponeerde sirenegeluid moet de huidige ‘Taatuutaa’ van de politieauto’s vervangen.

“Het is natuurlijk een enorme eer, maar tegelijk vind ik het ook heel spannend”, aldus Douwe Bob. “Het sirenegeluid mag maar 2 seconden duren en wordt steeds herhaald. Dan moet je oppassen dat het niet saai wordt. De sirene moet prettig zijn om naar te luisteren, maar ook urgentie uitstralen.”

De voorlopige titel van de compositie luidt ‘Wieiejuuwiejuu’. “Natuurlijk hoop ik dat het een hit wordt”, zegt Douwe Bob. “Ik hoop dat iedereen straks mijn compositie hoort en meteen denkt: ‘hee, daar is de politie’. Dat zou fantastisch zijn.”

 
Deel dit artikel: