14 ℃

Doorbraak in zaak snoepdiefstal uit 1954: Man (82) opgepakt

Doorbraak in zaak snoepdiefstal uit 1954: Man (82) opgepakt
Foto: fotografiekb / fizkes / Shutterstock.com

UITHOORN - Dankzij intensief speurwerk heeft de politie een misdrijf uit 1954 vermoedelijk alsnog op weten te lossen. Een 82-jarige verdachte werd vanmorgen door agenten van zijn bed gelicht.

De zaak draait om vier salmiakballen die op 16 juni 1954 werden gestolen uit de winkel van toenmalig kruidenier J. Hofstra in Uithoorn. De verdachte zou op de dag van het misdrijf de winkel zijn binnengestapt en de salmiakballen in zijn broekzak hebben gestopt. De man woont inmiddels in een verzorgingshuis en kon daar vanochtend vrij eenvoudig worden aangehouden.

“In de afgelopen zeventig jaar hebben we ons met een groot rechercheteam in deze zaak vastgebeten. Ik ben blij dat we nu kunnen melden dat er een doorbraak is bereikt”, zegt politiewoordvoerder Constant Emdens. “Vaak denken de daders van dit soort oude misdrijven dat ze ermee wegkomen. Daarom is het goed dat we door middel van nieuwe technieken alsnog de dader weten te vinden. Criminelen moeten zich goed realiseren dat ze vroeg of laat tegen de lamp lopen, al duurt het soms tientallen jaren.”

In afwachting van het proces blijft de verdachte in voorarrest. Omdat hij ten tijde van het misdrijf slechts twaalf jaar oud was, zal hij ondanks zijn huidige leeftijd worden berecht volgens het jeugdstrafrecht.

 
Deel dit artikel: