Door vertraging Suezkanaal geen kakelverse tilapiafilets uit China meer in supermarkt

Foto: CoronaBorealis Studio / Shutterstock.com

Nederlandse supermarkten vrezen dat ze door de opstopping in het Suezkanaal binnenkort geen verse tilapiafilets meer kunnen aanbieden. Een flinke tegenvaller voor de echte visliefhebber.

Het schip Ever Given blokkeerde dagenlang de belangrijke vaarroute tussen Azië en Europa. Hierdoor konden tientallen schepen niet verder. De file in het Suezkanaal lijkt ook voor Nederland consequenties te hebben.

Nederlandse supermarktketens waarschuwen dat vooral de liefhebber van verse vis veel last kan hebben van de opstopping in het zeekanaal: “We willen namens alle supermarkten een signaal afgeven aan de Nederlandse lekkerbek. Een vers tilapiafiletje uit China kan weleens voor langere tijd niet beschikbaar zijn. Want niet alleen liggen de filetjes vers te spartelen in verschillende containerschepen die momenteel in de file staan achter de gestrande Ever Given, maar ook de aanvoer naar de havens zal vervolgens vertraging opleveren.”

Foto: O partime photo / Shutterstock.com

Bij visliefhebber Marco Piscus komt deze boodschap keihard aan: “Voor de echte liefhebber van vis is de gekweekte tilapia uit China een ware delicatesse. Je proeft in de nasmaak nog een hint van de massaal gebruikte antibiotica. Dat geeft een onmiskenbaar medicinale smaak aan dit delicate visje. En ook het feit dat de vissen gevoed mogen worden met etensafval en zelfs uitwerpselen van andere dieren proef je terug in de tilapia. Het is dus eeuwig zonde dat wij als visliefhebber binnenkort misschien niet meer kunnen genieten van dit uitzonderlijke visje.”

 
Deel dit artikel: