“Door die vaccinatie werd mijn hondje autistisch”

Steeds meer baasjes twijfelen of ze hun hond moeten laten inenten. Er is een discussie ontstaan over de bijwerkingen van vaccinaties. Willemijn Pleintjes uit Amersfoort heeft spijt van de vaccinatie van haar hond Cobus. “Na de inenting werd hij autistisch”, vertelt ze.

Foto: Bodnar Taras / Shutterstock.com

Willemijn liet haar hond in 2015 vaccineren hondsdolheid. “Cobus was altijd een vrolijke, sociale hond. Maar na de inenting veranderde zijn gedrag”, zegt ze. “Hij kreeg moeite met het maken van oogcontact. Andere honden vermeed hij. Ook werd hij stiller.”

Omdat de bijverschijnselen steeds erger werden, liet Willemijn haar hond onderzoeken bij een dierenpsycholoog. “Hij stelde vast dat Cobus autistisch is geworden, vermoedelijk door de vaccinatie. Nou, toen we dat hoorden hebben we samen een potje zitten janken hoor.”

Ondanks verschillende therapieën werd de autistische stoornis van Cobus steeds heviger. “Hij ontwikkelde een enorme fascinatie voor computers”, vertelt Willemijn. “En hij is geobsedeerd door vaste patronen. Stoeptegels bijvoorbeeld, die moeten allemaal keurig recht liggen. Als we tijdens het uitlaten een scheve stoeptegel tegenkomen, dan raakt hij in paniek. Daarom heb ik altijd een rubberen hamer bij me. Daar wordt hij wel rustig van.”

 
Deel dit artikel: