23 ℃

Door corona meer Nederlanders op vakantie in Lelystad

Foto: Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock.com

Nu een vakantie in het buitenland vanwege het coronavirus risicovol is, brengen veel Nederlanders hun vakantie door in eigen land. Ook Lelystad merkt een flinke toename van het aantal toeristen. 

“Lelystad is een heerlijke vakantiebestemming”, zegt Okki Neveling van het Toerismebureau Lelystad. “Onze vinexwijken zijn vernoemd naar oude zuiderzeeschepen. Dat is verschrikkelijk leuk om te zien. En bij een vakantie in Lelystad hoort natuurlijk een bezoekje aan industrieterrein Flevopoort II. Je kunt daar uren slenteren langs prachtige bedrijven, zoals Occasion Totaal.”

In het gezellige centrum van Lelystad is de goed te merken dat toeristen de stad ontdekt hebben. De familie Kleessen kijkt vol bewondering naar de snacks in de vitrine van cafetaria De Boei. “Het is onze eerste vakantie in Lelystad. We blijven twee weken, maar eigenlijk is dat te kort om alles te kunnen zien”, zegt vader Robert. “En weet je wat zo leuk is? Je maakt hier heel gemakkelijk contact met de lokale bevolking. De helft spreekt Nederlands. De mensen leven hier hier heel anders dan bijvoorbeeld in Frankrijk. Die authentieke uitzichtloosheid, die vind je alleen hier.”

 
Deel dit artikel: