16 ℃

Doofpot coronavirus uit voorzorg vernietigd

Foto: Elnur / Fulop Zsolt / Posztos / Shutterstock.com

Het RIVM heeft de doofpot, met daarin de namen van de eerste coronapatiënten, uit voorzorg laten vernietigen. Volgens het instituut bestaan er “geen aanwijzingen waaruit blijkt dat het zinvol is om patiënten langer in de doofpot te houden”.

Medewerkers van het RIVM konden de uitbraak van het coronavirus in ons land enkele dagen vertragen, door de namen van de eerste patiënten zorgvuldig te isoleren in een afgesloten doofpot. “Terwijl het virus in alle landen om ons heen al was uitgebroken, kon Nederland het nieuws over de eerste patiënten nog een tijdje in quarantaine houden. Tijdens een persconferentie, donderdagavond, bleek het nieuws helaas niet meer te stoppen”, laat een medewerker van het RIVM weten.

Omdat het coronavirus lang in de pot heeft gezeten, is deze uit voorzorg vernietigd. Daarvoor werd de doofpot met een speciaal transport vanuit Den Haag overgebracht naar een laboratorium in Rijswijk. Daar is de pot op zeer hoge temperatuur verbrand.

“Wij willen vooral onrust in de samenleving voorkomen”, aldus het RIVM. “Daarom adviseren wij burgers om het nieuws niet te volgen. Mocht u per ongeluk toch een Telegraaf hebben aangeraakt, dan is het verstandig om goed uw handen te wassen.”

 
Deel dit artikel: