15 ℃

Doodzieke klant wil nog één keer shoppen bij V&D

Gerda Kampesland heeft niet lang meer te leven. Ze was meer dan zestig jaar een trouwe klant van V&D. Nu het warenhuis failliet is, heeft Gerda nog één laatste wens. Ze wil nog dolgraag een keertje shoppen bij V&D.

doodzieke-vrouw-mag-nog-een-keer-shoppen-bij-v-en-dGerda weet nog goed wanneer ze voor het eerst bij V&D kwam. “Dat was in 1953. Ik wilde een comfortabel huispak. V&D had precies wat ik zocht. Sindsdien ben ik het warenhuis altijd trouw gebleven. Ik kocht er letterlijk alles”, vertelt ze.

Vorig jaar werd bij Gerda reuma geconstateerd. Ze heeft nog hooguit drie maanden te leven. Gerda heeft nog maar één wens: “Voor ik sterf, wil ik nog zo graag een keertje winkelen bij V&D. Ik wil nog één keer genieten van dat heerlijke confectiegevoel.”

Haar dochter Jolanda probeert haar moeder’s laatste wens in vervulling te laten gaan. Ze heeft inmiddels contact gezocht met de curatoren van het failliete warenhuis. “Natuurlijk weten we dat V&D failliet is, maar het zou fantastisch zijn als mama nog een keertje mag komen winkelen. Nog een laatste prijzencircus, voor ze doodgaat.”

 
Deel dit artikel: