13 ℃

Doodzieke haring na maandenlang herstel weer vrijgelaten in Noordzee

Doodzieke haring na maandenlang herstel weer vrijgelaten in Noordzee
Foto: Schankz / Cloudy Design / Shutterstock.com

CALLANTSOOG - De haring die in maart op het strand van Vlissingen in bijna levenloze toestand werd aangetroffen, is woensdagochtend door Stichting SOS Haring weer vrijgelaten in de Noordzee. Het dier had meerdere gezondheidsproblemen, waardoor het herstel bijna een half jaar duurde.

De haring, die door de vinder Suzanne werd genoemd, bleek na aankomst in het opvangcentrum van SOS Haring in Callantsoog zwaar vermagerd en uitgedroogd. Ook had het dier last van een darminfectie, zwemblaasontsteking en huidschimmel. Toen Suzanne er weer bovenop was en weer een gezond gewicht had, werd ze klaargemaakt voor de terugkeer naar zee.

“Suzanne werd woensdag in een speciale transportkist vervoerd. Voor de vrijlating was er al een aantal keren met haar geoefend in deze kist, om het proces zo soepel mogelijk te laten verlopen”, laat een woordvoerder van SOS Haring weten. “Eenmaal op zee is Suzanne uit de kist gehaald en kon ze haar eigen weg gaan. We zijn blij dat we haar, met hulp van onze vrijwilligers, hebben kunnen helpen. Suzanne is nu weer een gezonde, levenslustige haring.”

 
Deel dit artikel: