18 ℃

“Dood van Squid Game-deelnemers had voorkomen kunnen worden”

Foto: David Esser / Shutterstock.com

De moord op de deelnemers van Squid Game had voorkomen kunnen worden. Dat zegt misdaadjournalist Pim Jocherse na het bekijken van de schokkende beelden op Netflix.

Alle deelnemers van Squid Game, op twee na (001 en 456), kwamen door schotwonden of messteken om het leven. Volgens Jocherse waren de acteurs veel te naïef. Als ze beter hadden opgelet, hadden ze nu nog geleefd.

“Het gaat om een serie, dus waarschijnlijk moet er een soort script zijn geweest. Daarin hadden de acteurs precies kunnen lezen wat hen te wachten stond. Het feit dat ze zo verbaasd reageerden op het spelverloop, geeft aan dat ze het script niet goed hebben gelezen”, aldus de misdaadjournalist.

Volgens Jocherse valt ook Netflix veel te verwijten: “Ik kan me niet voorstellen dat de leiding van Netflix geen inzage in het script heeft gehad. Netflix moet van de gruwelijke moordpartijen hebben geweten, maar koos er bewust voor om niet in te grijpen. Ik ga niet zeggen dat Netflix medeplichtig is, dat is aan de rechter, maar het bedrijf is wel schuldig aan grove nalatigheid.”

 
Deel dit artikel: