21 ℃

Donald Trump volop in het nieuws

De naam Donald Trump duikt de laatste tijd steeds vaker op in het nieuws. Wie is de geheimzinnige man waar de wereld zo in geïnteresseerd lijkt?

Foto: Shutterstock.com

Donald Trump werd geboren op 14 juni 1946 in New York. Hij is de zoon van vastgoedontwikkelaar Fred Trump. In 1971 nam hij het bedrijf van zijn vader over. Donald Trump breidde de vastgoedportefeuille van het bedrijf uit en presenteerde zelfs enige tijd een televisieprogramma.

In 2015 stelde Donald Trump zich namens de Republikeinse Partij kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen, die hij een jaar later won. Dat was voor Trump geen reden om zich terug te trekken in de anonimiteit. Integendeel! De media toonden steeds meer belangstelling voor de excentrieke Trump.

Eind 2016 startte de Amerikaanse politiedienst FBI een onderzoek naar de vermeende inmenging van Rusland in de presidentsverkiezingen. Naar verluid zouden medewerkers van Trump’s campagneteam voorafgaand aan de verkiezingen contact hebben gehad met de Russen.

Tot op de dag van vandaag verschijnt Donald Trump regelmatig op televisie en in kranten. Ook in ons land heeft u zijn gezicht misschien al eens op televisie gezien.

 
Deel dit artikel: