16 ℃

Dokter Abraham van Helsing verbijsterd: “Ik zie nog steeds mensen rondlopen zonder knoflook en kruis”

Foto: Elnur / Shutterstock.com / YT CC

De laatste dagen lijkt het er op dat Nederlanders steeds losser omgaan met de corona-regelgeving die het kabinet in samenwerking met het RIVM heeft opgesteld. Dit tot weerzin van medici. Dokter Abraham van Helsing is nog wel het meest uitgesproken in zijn veroordeling: “Al die sukkels weten niet met wat voor duistere krachten we te maken hebben.”

Dokter Abraham van Helsing valt meteen met de deur in huis als we hem vragen naar de gevolgen van het loslaten van de protocollen: “Als de Nederlanders doorgaan met de kop in het zand steken, zal dat honderdduizenden doden tot gevolg hebben. Vleermuizen zijn de loopjongens van de Heer van het Duister. Triest dat zoveel mensen dit keiharde gegeven nog steeds zien als een geinig sprookje.”

Met een zucht van vermoeidheid somt van Helsing nog maar eens de belangrijkste regels op die iedereen in acht moet houden bij vleermuisgerelateerde zaken: “Verlaat uw huis nooit als het schemert, draag altijd knoflook en een kruis om uw nek, draag een doorgeladen pistool met een zilveren kogel in uw riem en houdt in uw rechterhand een grote houten staak. Alleen op deze manier krijgen we het coronavirus eronder.”

 
Deel dit artikel: