19 ℃

Doelman Jasper Cillessen krijgt veel respect voor zijn beslissing om niet mee te gaan naar Qatar

Doelman Jasper Cillessen krijgt veel respect voor zijn beslissing om niet mee te gaan naar Qatar
Foto: LL studio / A.Ivanov_Football / Shutterstock.com

“Ik heb nou eenmaal bepaalde principes. Ik wil niet voetballen in een land waar de mensenrechten op zo’n verschrikkelijke manier worden geschonden. Dat voelt gewoon niet goed”, zegt Oranje-doelman Jasper Cillessen. Zijn beslissing om niet mee te gaan naar het WK in Qatar oogst veel respect.

“Toen Van Gaal me vroeg om mee te gaan naar Qatar, zei ik al meteen: ‘Louis, vanwege de mensenrechtensituatie in Qatar kan ik dat niet maken’. Er zijn in Qatar duizenden arbeiders om het leven gekomen, doordat ze als slaven werden behandeld. Hoe kan ik daar dan met goed fatsoen gaat voetballen? Van Gaal had begrip voor mijn keuze, al vond hij het natuurlijk wel jammer”, vertelt Cillessen.

De NEC-doelman krijgt talloze positieve reacties op zijn beslissing om niet mee te gaan naar het WK: “Veel mensen vinden het een moedig besluit. Ze waarderen het dat ik als enige Oranjespeler wél achter mijn principes blijf staan.”

“Kijk, voor Oranje is het natuurlijk een flinke tegenvaller dat ik er niet bij ben. Dat realiseer ik me heel goed. Ze moeten het nu doen met Pasveer, Bijlow of Noppert op doel. Dat zijn jongens die gewoon wat minder waarde hechten aan mensenrechten. Iedereen mag daar zijn eigen afweging in maken. Voor mij was het een heel bewuste keuze om niet mee te gaan. En daar heb ik nog geen moment spijt van gehad.”

 
Deel dit artikel: