19 ℃

Dodental coronavirus ondanks lockdown aanzienlijk hoger dan vorig jaar

Foto: Drazen Zigic / Shutterstock.com

De maatregelen tegen het coronavirus lijken niet te werken. Dat zegt viroloog Eric Stammelhuis. Het aantal mensen die stierven door het coronavirus is zelfs aanzienlijk hoger dan vóór het kabinet met de maatregelen begon.

Het kabinet zet sinds enkele maanden zwaar in op de bestrijding van het coronavirus. Viroloog Eric Stammelhuis heeft ernstige twijfels bij die aanpak. “Het kabinet zegt dat de maatregelen werken, maar de cijfers laten een heel ander beeld zien”, zegt hij. “Alleen dit jaar zijn al ruim vijfduizend Nederlanders aan het coronavirus overleden. Dat is aanzienlijk meer dan vorig jaar, toen de overheid nog helemaal niets deed tegen dit virus. Het lijkt er dus op dat de coronamaatregelen een averechts effect hebben.”

Stammelhuis zet dan ook vraagtekens bij de ‘lockdown’, die sinds 12 maart in ons land van kracht is: “Vandaag meldt het RIVM nog eens 71 coronadoden. Dat zijn allemaal mensen die nog leefden voordat de lockdown begon. Dat geeft natuurlijk wel te denken. Daarom vraag ik me af: hoeveel doden moeten er nog vallen voor die lockdown wordt opgeheven?”

 
Deel dit artikel: