17 ℃

Doden bij schietpartij in München

Bij een schietpartij in de Duitse stad München zijn vrijdag zeker negen mensen omgekomen. Meerdere zwaargewonden zijn naar het ziekenhuis gebracht. De schietpartij gebeurde bij winkelcentrum Olympia in het noorden van de stad. 

polizeiOp drie plekken in of bij het winkelcentrum zou zijn geschoten. De dader was een 18-jarige Duitse Iraniër. Hij pleegde na de schietpartij zelfmoord.

De politie riep mensen op om weg te blijven van het winkelcentrum en pleinen en grote openbare ruimtes te mijden. Het verkeer rond de stad werd stilgelegd. De Duitse spoorwegen hadden treinstellen beschikbaar gesteld, waarin gestrande reizigers de nacht mochten doorbrengen. Ook moskeeën bleven open om mensen op te vangen.

Het motief van de dader is niet duidelijk. Hij was niet bekend bij de Duitse politie. Onderzocht wordt of hij banden had met terreurgroepen.

De Duitse regering is bijeengekomen voor crisisberaad. Zaterdag overleggen de belangrijkste ministers en bondskanselier Merkel verder over het drama in München.

 
Deel dit artikel: