17 ℃

Doden bij mislukte staatsgreep Turkije

Bij een mislukte staatsgreep in Turkije zijn minstens 260 doden gevallen. Een deel van het Turkse leger bezette vrijdagavond een aantal vliegvelden en belangrijke gebouwen. Militairen die solidair zijn aan president Erdogan hebben de situatie inmiddels weer onder controle. De regering van Erdogan heeft de macht weer opgeëist.

mislukte-staatsgreep-TurkijeOpstandige militairen probeerden de macht uit handen te nemen van het bewind in Ankara. Daarbij werden onder meer explosieven en helikopters gebruikt. De coupplegers gijzelden ook de hoogste generaal van Turkije, Hulusi Akar. President Erdogan was op het moment van de staatsgreep niet in zijn land, maar is inmiddels teruggekeerd.

Erdogan stelde dat er “passende maatregelen” genomen zullen worden tegen de militairen die betrokken zijn bij de staatsgreep. Hij beloofde het leger te zullen opschonen. Volgens de Turkse overheid zijn 2.836 coupplegers gearresteerd.

Zeker negentig mensen zijn bij de mislukte staatsgreep om het leven gekomen, meldt het Turkse persbureau Andalou. Er vielen minstens 1.400 gewonden.

 
Deel dit artikel: