12 ℃

Dode na ongevraagde post Postcode Loterij

De nieuwe berg ongevraagd reclamedrukwerk van de Postcode Loterij is wisselend ontvangen. Sommige Nederlanders reageren agressief, ander zijn gelaten. In Amsterdam viel een dode.

dode-na-ongevraagde-post-postcode-loterijOok bij Victor Cornelisse viel deze week weer een brief van de Postcode Loterij in de bus. Hij heeft zich inmiddels bij de voortdurende stroom ongevraagde post neergelegd. “Ach, ik ben al drie keer verhuisd, maar ze weten me steeds weer te vinden”, zucht Cornelisse. “Ik heb een nee/nee-sticker op mijn brievenbus en sta ingeschreven bij het Nationaal Postfilter, maar daar hebben ze gewoon maling aan. Verzet heeft geen zin.”

Martijn Kusters uit Hoorn heeft inmiddels maatregelen genomen om de milieuschade te compenseren. “Ik ben het hele jaar zuinig met energie, heb de verwarming lager gezet en gebruik mijn printer niet meer. Dan is het niet zo erg als de Postcode Loterij weer tonnen ongevraagd papier het milieu in flikkert.”

In Amsterdam viel een dode, uitgerekend op de dag dat mensen een nieuwe berg reclamedrukwerk ontvingen. Of er een verband bestaat wordt nog uitgezocht.

 
Deel dit artikel: