19 ℃

Dode huisdieren op de BBQ toch nog taboe

Nu het barbecue-seizoen weer aanbreekt, is de discussie over Aziatische grillspecialiteiten weer opgelaaid. Het Bennebroekse cateringbedrijf Mobile Cooks serveert gegrillde dode huisdieren. De belangstelling voor dit nieuwe barbecueconcept valt tegen.

bbqGerard Custers van Mobile Cooks haalde het idee vorig jaar naar Nederland. “Op vakantie in Zuid-Korea ontdekte ik gegrillde kat. Dat is daar enorm populair. Terug in Nederland zocht ik contact met een destructiebedrijf. Zij krijgen elk jaar duizenden overleden katten, waar niets mee gebeurt. Dat vond ik zonde.”

Custers wordt vaak gevraagd bij bedrijfsbarbecues. Daarbij biedt hij de klanten sinds vorig jaar ook een stukje gegrillde kat aan. “Vaak moeten mijn klanten er eerst niets van hebben. Maar als ik ze uitleg dat de kat tóch al dood is, willen ze soms een stukje proeven.”

“Als ik een stukje kat op de barbecue leg, wordt er vaak met een schuin oog naar gekeken”, vertelt Custers. “Het merkwaardige is dat consumenten in de supermarkt steeds vaker kiezen voor biologisch vlees, maar dat er nog een taboe rust op het eten van huisdieren. Ik vind dat onbegrijpelijk. Deze dieren zijn pas net overleden en hebben een prachtig leven gehad.”

 
Deel dit artikel: