18 ℃

Docenten: “Lastig om oorlog tussen Peter Gillis en Nicol Kremers met leerlingen te bespreken”

Docenten: “Lastig om oorlog tussen Peter Gillis en Nicol Kremers met leerlingen te bespreken”
Foto: Lithiumphoto / Shutterstock.com

Voor volwassenen is de strijd tussen Peter Gillis en Nicol Kremers al moeilijk te bevatten, maar voor kinderen is dat nog veel ingewikkelder. Docenten in het basisonderwijs en het middelbaar onderwijs vinden het lastig om de kwestie met leerlingen te bespreken.

“Onder scholieren ligt de oorlog tussen Peter Gillis en Nicol Kremers heel gevoelig”, zegt basisschooldocent Burrie Kazemat. “Toch vind ik dat de kwestie wel besproken moet worden. Kinderen lezen natuurlijk ook gewoon De Telegraaf en vaak hebben ze weleens een aflevering van Massa is Kassa gezien, dus ze weten heel goed wat er met Peter en Nicol aan de hand is. Op school moeten kinderen daarover hun gevoelens kunnen uiten.”

Ook groepsleerkracht Emmeline Hendrichs bespreekt de kwestie met haar leerlingen. “Ik vind het heel belangrijk om in de klas beide kanten van het verhaal te belichten. Zo wil ik voorkomen dat er twee kampen ontstaan. Toch zie je dat vooral jongere kinderen het heel moeilijk vinden om zich in de situatie van Peter Gillis te verplaatsen. Zij kiezen voornamelijk de kant van Nicol. De wat oudere kinderen zien wat meer de nuance en snappen waarom Peter Gillis beslag wil leggen op de rekeningen met de OnlyFans-inkomsten van Nicol.”

 
Deel dit artikel: