18 ℃

Djokovic ziet ook voordeel aan verlaten Australië: “Mijn baas zal blij zijn dat ik maandag weer kan werken”

Foto: Leonard Zhukovsky / Shutterstock.com

Novak Djokovic kan niet meedoen aan de Australian Open. De Australische immigratieminister Alex Hawke heeft namelijk het visum van de tennisser ingetrokken. Hierdoor moet hij het land zo spoedig mogelijk verlaten.

In de tenniswereld wordt met ontzetting gekeken naar de soap rond Novak Djokovic. De toptennisser kwam het land in zonder de verplichte vaccinatie. Hij verklaarde in de weken voorafgaand aan zijn komst naar Australië niet te hebben gereisd naar andere landen. In eerste instantie leek het erop dat Djokovic mee kon doen aan de Australische grandslam in Melbourne, maar na onderzoek bleek dat het verhaal van de tennisser rammelde. Volgens minister Hawke was de verklaring zelfs ‘leugenachtig’ en dus besloot hij dat Djokovic het land moet verlaten.

Djokovic zelf zegt teleurgesteld te zijn, maar ziet ook voordelen: “Mijn baas zal blij zijn dat ik maandag weer op kantoor kan verschijnen. En stiekem vind ik dat zelf ook wel fijn. Tennis op hoog niveau is een kostbare hobby. Al die extra vakantiedagen kosten mij een rib uit mijn lijf. Dus ja, het is teleurstellend dat ik niet voor mijn tiende titel op de Australian Open kan spelen, maar financieel is het een enorme meevaller.”

 
Deel dit artikel: