18 ℃

Diverse demonstraties gepland tegen code rood

Foto: Lev Radin / Shutterstock.com

Uit protest tegen het KNMI willen demonstranten een aantal wegen in Nederland platleggen. Met langzaam rijdende vracht- en personenauto’s demonstreren ze tegen de afgekondigde ‘code rood’. De eerste demonstratie vond vanmiddag plaats in Utrecht.

Voor zondag is er voor het hele land code rood afgekondigd door het KNMI, omdat zware wind, veel sneeuw en vorst worden verwacht. Naast de toch al geldende avondklok wordt daarmee nogmaals een dringend beroep gedaan aan de burger om thuis te blijven. Volgens de demonstranten wordt het gevaar van de winterse buien zwaar overdreven en wordt het weer gebruikt om burgers verder angst aan te praten.

“Het klopt helemaal niet. Doe je ogen open! De aarde warmt aan alle kanten flink op. Dan kan het dus niet ineens zomaar gaan sneeuwen”, legt Wim Hengel van de actiegroep WeerWaarheid uit. “We hebben onderzoek gedaan en voldoende bewijs gevonden dat de sneeuw ontstaat door 5G. Daarnaast heeft de elite grote belangen in de Zuid-Afrikaanse zoutmijnen. En dat zout wordt nu hier gestrooid. Mensen, word wakker!”

 
Deel dit artikel: