Patrick (49) kan door de hoge energieprijs niet meer elke dag de frituurpan aanzetten

Patrick (49) kan door de hoge energieprijs niet meer elke dag de frituurpan aanzetten
Foto: Dawn Gilfillan / Shutterstock.com / Thestarman / Pixabay

Huishoudens werden in 2022 hard geraakt door de torenhoge prijzen voor gas en elektriciteit. Om de energiekosten nog enigszins betaalbaar te houden, moesten veel Nederlanders hun leven drastisch aanpassen. Ook de 49-jarige Patrick Beiers werd genoodzaakt om zijn leven om te gooien. Door de hoge stroomprijs kan hij niet meer elke dag eten uit de frituurpan.

“Een frituurpan verbruikt al gauw tweeduizend watt. Moet jij eens uitrekenen wat het kost om zo’n ding elke avond een uur te laten bakken”, vertelt Patrick. “Die hoge heren in Den Haag merken daar niks van. Die eten in een restaurant en daar hoef je de energierekening niet te betalen. Maar gewone mensen eten uit de frituurpan. En dat kost klauwen met geld.”

“Gewoon elke dag een bord friet met een frikandel en ’s avonds nog een portie bitterballen wordt voor de gewone man onbetaalbaar”, moppert Patrick. “Om energie te besparen, moet ik nu twee keer per week rauwe groente eten. Een salade bijvoorbeeld, die hoef je niet te frituren. Het is groente eten of honger lijden. Zo diep zijn we al gezonken in dit land.”

 
Deel dit artikel: