21 ℃

“Dit soort monsters moet je gewoon laten inslapen”

De overheid heeft een lijst gepubliceerd van 21 gevaarlijke hondensoorten. Vreemd genoeg staat de chihuahua niet op de lijst, terwijl het beest wel degelijk gevaarlijk is. Dat zegt dierenarts Thijs Snibbert.

Foto: iStockPhoto – Getty Images

Eigenaren van 21 hondensoorten moeten verplicht met hun dier op cursus. Dat heeft staatssecretaris Van Dam besloten, omdat het aantal bijtincidenten in de afgelopen jaren flink is toegenomen. Op de lijst staan onder meer de rottweiler, de pitbull en de stafford. Vreemd genoeg is de chihuahua niet als gevaarlijk bestempeld.

“U wilt niet weten wat ik met deze beesten heb meegemaakt”, zucht dierenarts Snibbert. “Chihuahua’s kunnen niet zo hard bijten, daarom kiezen ze voor de psychologische aanval. Ze zijn goed in vuile spelletjes. Ze kunnen de hele nacht blaffen, zodat u niet kunt slapen en uiteindelijk breekt van vermoeidheid. Dat soort dingen.”

“Als chihuahua’s het eenmaal op je gemunt hebben, gaan ze net zo lang door tot je er geestelijk aan onderdoor gaat”, weet de dierenarts. “Laatst kwam hier nog een chihuahua-baasje. Totaal overstuur. Dat beest had haar jarenlang getreiterd en ondergekwijld. Dat baasje was psychisch kapot. Ja sorry, maar die laat ik gewoon inslapen. En de hond ook.”

 
Deel dit artikel: