21 ℃

“Dit jaar koudste pakjesavond sinds 1994”

Een maand voor pakjesavond waarschuwt weerbureau MeteoScience alvast voor de kou op 5 december. Volgens het weerbureau krijgen we dit jaar de koudste pakjesavond in 25 jaar. Plaatselijk daalt de temperatuur tot ver onder het vriespunt. 

Foto: Robert Hoetink / Shutterstock.com

“Door de heldere lucht en de koude oostenwind daalt de temperatuur op 5 december na zonsondergang razendsnel. Overal vriest het licht, maar vooral in het oosten wordt het ijskoud. Daar daalt de temperatuur tot 6 graden onder nul”, aldus weerman Thomas Indra.

Volgens MeteoScience wordt het de koudste pakjesavond sinds 1994. Ook toen vroor het in het hele land. De koudste pakjesavond sinds de metingen begonnen was in 1921. In de nacht van 5 op 6 december van dat jaar daalde de temperatuur tot maar liefst -16.

MeteoScience adviseert om bij de aanschaf van cadeaus rekening te houden met het koude weer. “Sommige cadeaus kunnen door de kou kapotvriezen”, aldus Indra. “Maar voor andere cadeau’s kan de vrieskou juist een voordeel zijn. Diepgevroren lamsgehakt blijft bij dergelijke temperaturen langer goed. Maar de vraag is hoeveel kinderen dat op hun verlanglijstje zetten.”

 
Deel dit artikel: