17 ℃

“Dit was zijn allerlaatste Vaderdag”

Zondag was een bijzondere, maar ook een trieste dag voor Paul van Breijnum. “Het was zijn laatste Vaderdag”, zegt zijn vrouw Olga. “Een volgende keer komt er niet voor hem. Dat is helaas de harde werkelijkheid.”

Foto: iStockPhoto – Getty Images – Popov

Paul (47) is vader van twee dochters, Mayke (8) en Nienke (2). “Paul is stapelgek op zijn kinderen. ‘Mijn schatjes’, zegt hij altijd. Maar een leuke vader zou ik hem niet willen noemen. Er zijn kinderen met een veel leukere vader. Paul weet dat donders goed”, zegt Olga eerlijk.

Twee weken geleden heeft Olga de plannen voor Vaderdag besproken met haar dochters. “Toen heb ik ze verteld dat Paul helemaal niet zo’n geschikte vader is als ze denken. Hij doet wel elk weekend leuke dingen met ze, maar vooral op financieel gebied stelt hij teleur. Paul verdient een modaal salaris. Hij brengt elke maand maar drieduizend euro binnen. Wat heb je je kinderen dan te bieden? Wat voor toekomst kun je ze geven?”

“We gaan hem met ingang van volgend jaar niet meer in het zonnetje zetten. Dit was zijn allerlaatste Vaderdag”, zegt Olga over haar besluit. “De kinderen hadden een versje gemaakt, waarmee ze hem eens flink de waarheid vertelden. Wat voor kansloos burgermannetje hij eigenlijk is. Hoe hard hij faalt, als kostwinner. En daar kreeg hij dan ontbijt op bed bij. Het was echt een verrassing voor hem.”

 
Deel dit artikel: