18 ℃

Dit is wat we nu weten over de situatie in Hillegom

Foto: Cryptographer / Shutterstock.com

De enorme uitbraak van corona in het Zuid-Hollandse Hillegom is groter dan tot nu toe werd gedacht. De 23 mensen die besmet werden in een plaatselijk café hebben het virus vermoedelijk al doorgegeven aan anderen. Tijd om de feiten over Hillegom op een rij te zetten.

Hillegom valt binnen de Bollenstreek en telt circa 22.000 inwoners. De naam Hillegom betekent letterlijk ‘huis van Hille’, waarbij Hille een verbastering kan zijn van Hildebert of Hildegard. Hillegom is gelegen op zandgrond, zeer geschikt voor de teelt van bloembollen. De bollenteelt bracht grote welvaart naar het dorp. Nog steeds is de bloembollenteelt er een belangrijke activiteit. Wanneer er geen corona is, wordt elk jaar Hillegom een bloemencorso gehouden.

Het inmiddels gesloopte zalencentrum Treslong was ooit het visitekaartje van Hillegom. In 1964 traden zelfs The Beatles er op. De huidige bezienswaardigheden zijn onder meer het majestueuze Hof van Hillegom, de historische dorpspomp aan de Hoofdstraat en natuurlijk de Maartenskerk.

Bekende Hillegommers zijn tennisser Jesse Huta Galung, presentator Bart de Graaff en de verheven intellectueel Frénk van der Linden.

 
Deel dit artikel: