15 ℃

Dit is waarom Max Verstappen zijn snor liet staan

Fans van Max Verstappen waren verrast, toen de jonge coureur mét snor bij de Grand Prix van Singapore verscheen. Verstappen maakte met zijn actie een krachtig statement tegen de gang van zaken in de Formule 1.

Foto: Cristiano Barni / Shutterstock.com / Nieuwspaal

Max Verstappen rijdt dit seizoen nog met een motor van Renault. Hoewel de motor voortdurend voor problemen zorgt, mag die van de racebond FIA niet worden vervangen. Uit onvrede over de situatie liet Max voor de Grand Prix van Singapore zijn snor staan. Pas vlak voor de race rende Max achter de coulissen om zijn snor af te scheren.

“Het helpt waarschijnlijk niet, maar Max gaf hiermee wel een signaal af”, zegt autojournalist Paul Kammerlaan van het raceblad F1 Empire. “Door de slechte motor loopt Max voortdurend achter hij Ferrari en Mercedes. Hij pikt dat niet meer. En eigenlijk heeft hij nog gelijk ook.”

Volgens het regelement is het voor coureurs niet verboden om hun snor te laten staan, maar Kammerlaan wijst wel op de gevaren: “Het moet natuurlijk niet uit de hand lopen. Een snor is brandgevaarlijk. Van coureurs mag worden verwacht dat ze hun lichaamsbeharing keurig bijhouden. En niet alleen op de bovenlip.”

 
Deel dit artikel: