13 ℃

Dit is de man die Yuri van Gelder dronken voerde

Op de bar staat nog een half glas doodgeslagen bier. “Yuri dronk het laatste beetje niet op. Ik laat het staan. Misschien komt hij nog terug”, zegt de Braziliaanse barman.

de-man-die-yuri-van-gelder-dronken-voerdeTopturner Yuri van Gelder werd bij de Olympische Spelen naar huis gestuurd, omdat hij zich tijdens een avondje stappen zou hebben misdragen. “Eigenlijk viel het allemaal wel mee”, zegt barman Jorge Moráles van de Exotic Girls Club, waar Yuri op de fatale avond aan de bar hing. “Hij was een onopvallende gast die zich rustig liet vollopen”, zegt de vriendelijke barman.

Hoeveel biertjes Van Gelder precies gedronken heeft, weet Moráles niet. “Tien, twaalf, misschien meer. Ik hou dat niet precies bij. Als ik had geweten dat zijn carrière op het spel stond, had ik hem niet zoveel gegeven.”

Door de wilde stapavond mocht Van Gelder niet meer meedoen aan de turnfinale. Moráles voelt zich niet verantwoordelijk. “Hij had ook gewoon Spa blauw kunnen bestellen, maar Yuri wilde bier. Ik wist niet eens dat hij een olympische turner was. Het viel me wel op dat hij heel lenig achterover van de barkruk viel.”

 
Deel dit artikel: