18 ℃

Dit is Albert, de dubbelganger van Justin Bieber

Dit is Albert, de dubbelganger van Justin Bieber
Foto: iStockPhoto - Getty Images - Nadofotos

Nee, dit is geen foto van Justin Bieber. Op deze foto staat Albert Rensema. Al bijna twee jaar verdient hij zijn geld als dubbelganger van Justin Bieber. De 57-jarige Nijmegenaar lijkt sprekend op het populaire popidool.

Het is bijna griezelig om Rensema te zien. Wie niet beter weet, zou denken Justin Bieber tegen het lijf te lopen. “Ik ontdekte de gelijkenis min of meer toevallig. Op straat zag ik meiden naar me wijzen. Ze fluisterden de naam Justin Bieber. Ik wist helemaal niet wie dat was”, lacht de sympathieke ex-bankmedewerker. “Thuis zocht ik naar foto’s van Justin Bieber. Het was alsof ik in de spiegel keek. Ik dacht: verdomd, daar moet ik wat mee doen!”

Nu laat Rensema zich inhuren als ‘The Dutch Justin Bieber’. “Ik word gevraagd voor de gekste optredens. Bruiloften, signeersessies, braderieën, noem maar op. Zaterdag heb ik nog liedjes van Bieber geplaybackt op de zestiende verjaardag van een meisje. Je had haar gezicht moeten zien! Ze dacht heel even dat ze met de échte Justin Bieber te maken had. Tja, daar doe je het voor.”

Rensema kan bijna rondkomen van zijn werk als dubbelganger. “Het UWV moet nog elke maand bijspringen hoor, maar ik heb geen sollicitatieplicht meer. Ze zijn ervan overtuigd dat ik het als ‘The Dutch Justin Bieber’ ga maken. En geef ze eens ongelijk.”

 
Deel dit artikel: