Disney strijdt met nieuwe Mickey Mouse-film tegen stereotypering van muizen

Foto: Spiderman777 / Shutterstock.com

Disney werkt aan een nieuwe speelfilm over de altijd vrolijke Mickey Mouse. Om stereotypering van muizen te voorkomen, heeft het bedrijf een muizenfluisteraar ingeschakeld die namens het bedrijf met duizenden muizen in gesprek gaat.

Voor 2023 staat een gloednieuwe speelfilm over Mickey Mouse gepland. De film wordt volgens Disney een ‘eerlijk portret van Mickey als knaagdier’. Disney reageert hiermee op de kritiek dat voorgaande Mickey Mouse-films een onrealistisch beeld van muizen gaven.

Een woordvoerder van Disney heeft al laten weten dat fans van Mickey Mouse zich geen zorgen hoeven te maken: “We laten onze geliefde Mickey Mouse zoveel mogelijk intact. Het echte Mickey-gevoel moet natuurlijk blijven. Maar om meer recht te doen aan Mickey’s identiteit als muis, zullen we kleine aanpassingen moeten uitvoeren. Ik kan daar nog niet teveel over zeggen, maar het lijkt me duidelijk dat Mickey in de toekomst geen kleren meer draagt, niet meer kan praten en geen vriendschappen sluit met eenden en honden.”

 
Deel dit artikel: