20 ℃

Disney reorganiseert: Knabbel en Babbel niet langer als duo actief

Disney reorganiseert: Knabbel en Babbel niet langer als duo actief
Foto: Mti / Wiki Commons CC BY-SA40

The Walt Disney Company gaat stevig reorganiseren. Zevenduizend medewerkers worden ontslagen waaronder enkele grote namen uit het roemrijke verleden van het entertainmentbedrijf. De functies van Knabbel en Babbel blijven bestaan, al zullen de beroemde wangzakeekhoorns voortaan niet meer als duo optreden.

Volgens algemeen directeur Bob Iger ontkomt het bedrijf er niet aan om het duo uit elkaar te halen: “Bij dit soort acts praat je over twee FTE’s. Dat is geen efficiënt gebruik van personeel. Daarom staan Knabbel en Babbel voortaan op de loonlijst als deeltijdfuncties.”

De maatregel betekent dat bij parades en andere publieke optredens voortaan Knabbel óf Babbel te zien zal zijn. “Op deze manier halveren we het aantal manuren en dus ook de kosten. We weten dat kinderen met alleen Knabbel of alleen Babbel eigenlijk al tevreden zijn. Een tweede eekhoorn voegt nauwelijks iets toe. Bovendien zijn eekhoorns sowieso solitaire dieren”, aldus het bedrijf.

Het opsplitsen van Knabbel en Babbel heeft volgens Disney ook gevolgen voor de tekenfilmdivisie: “Uiteraard verandert de naam van de tekenfilmserie. Voortaan is het Knabbel óf Babbel. Daarnaast zullen de tekenfilms aanmerkelijk korter zijn, omdat eekhoorns in hun eentje vrij weinig meemaken. Ook dat scheelt in de kosten.”

 
Deel dit artikel: