Huisbaas zet Dirk (83) na 65 jaar uit zijn studentenkamer

Foto: Miljan Zivkovic / Shutterstock.com

Het zijn moeilijke tijden voor de 83-jarige Dirk Huberts uit Utrecht. Na maar liefst 65 jaar dreigt hij door zijn huisbaas uit zijn studentenkamer te worden gezet.

Dirk begon zijn studie Media en Entertainment Management in 1955. Gelukkig vond hij al in zijn eerste jaar een kamer in Utrecht. Zijn studie rondde hij in 1961 af, maar Dirk woont er nog steeds. In de gezamenlijke keuken, die hij deelt met vijf andere jongens, vertelt hij zijn verhaal.

“Volgens mijn huisbaas houd ik woonruimte bezet die eigenlijk voor studenten is bedoeld. Dat begrijp ik best, maar waar moet ik naartoe?”, vraagt Dirk. “Na mijn studie heb ik geprobeerd een koophuis te vinden, maar met mijn salaris krijg ik geen hypotheek. En voor een huurhuis sta ik niet lang genoeg ingeschreven.”

“Voor mijn kamertje betaal ik vierhonderd euro per maand. Ergens anders zou ik veel meer moeten betalen”, zucht Dirk. “En bovendien: ik hou van het studentenleven. Elke avond naar de kroeg en pas om vijf uur ’s morgens strontzat mijn nest in rollen met een of andere slons van de studentenvereniging… ik zou dat ontzettend gaan missen.”

 
Deel dit artikel: