Dirk en Anette zijn sámen zwanger

Dirk en Anette zijn sámen zwanger
©

“Het is prachtig om onze buiken te zien groeien”, glimlacht Anette. De 38-jarige Arnhemse beleeft haar zwangerschap samen met haar man Dirk. “Hij wil precies hetzelfde voelen als ik.”

Sommige aanstaande vaders gaan mee naar een pufcursus, of lezen een boek over zwangerschap. Dirk Ochtels gaat nog een stap verder. Hij wil de zwangerschap van zijn vrouw optimaal meebeleven. “Toen ik hoorde dat Anette zwanger is, ben ik als een malle gaan zuipen”, vertelt de dolgelukkige Dirk. “Nu is het net alsof we samen zwanger zijn.”

Dirk doet alles om zijn hoogzwangere vrouw te steunen. “Zij heeft een baby in haar buik en ik bier. Maar weet je, het gevoel is bijna hetzelfde. We hebben samen last van harde buiken.”

Liefdevol legt Anette haar handen op Dirk’s buik. “Hij moest de laatste weken flink bijdrinken om mij bij te houden. Het is heel leuk om te zien hoe onze lichamen veranderen. Misschien is hij wel meer zwanger dan ik”, lacht ze. “Zijn borsten worden groter, zie je? En hij moet ’s morgens vaak overgeven.”

 
Deel dit artikel: