17 ℃

Directeuren van goede doelen luiden noodklok: “Onze salarissen zijn in groot gevaar”

Foto: Pixelheadphoto Digitalskillet / Shutterstock.com

Het zal televisiekijkers niet ontgaan zijn dat goede doelen momenteel massaal reclamezendtijd inkopen. De situatie is volgens deze doelen dan ook uitermate schrijnend. Ze komen op het kritische punt dat de salarissen van de directeuren niet meer betaald kunnen worden.

Vanuit zijn landhuis in Wassenaar vertelt Eberhard van Henegouwen, directeur van Red de Nigeriaanse Straathond, over de ontstane situatie: “Door het coronavirus is de hele goede doelen-branche in zwaar weer gekomen. Het lijkt er op dat men door de coronadoden in het geheel geen oog meer heeft voor de honden, katten, konijnen en kevers uit ontwikkelingslanden. En dat is schrijnend. Hierdoor komt mijn eigen salaris ernstig in het geding. En ik ben heus geen uitzondering. Ook mijn collega-directeuren hebben het momenteel zwaar.”

Volgens van Henegouwen heeft het gebrek aan donaties ook gevolgen voor de Nigeriaanse straathonden zelf: “Mijn vrouw is onderdirecteur en mijn twee kinderen zijn projectleiders. Ons hele verdienmodel staat onder druk. Je kunt je voorstellen dat wij dus even geen tijd hebben voor zielige hondjes.”

 
Deel dit artikel: