20 ℃

Directeur Schiphol blij met fraaie winstcijfers: “Luchthaven draait nu veel efficiënter”

Directeur Schiphol blij met fraaie winstcijfers: “Luchthaven draait nu veel efficiënter”
Foto: Fery Iswandy / Shutterstock.com / Robert Goddyn / Wikiportret.nl / Wiki Commons CC BY 30

Schiphol heeft in het afgelopen half jaar een winst gemaakt van ruim 65 miljoen euro. Dat is een aanzienlijke verbetering ten opzichte van een jaar eerder, toen de luchthaven nog 140 miljoen verlies leed. Schiphol-directeur Dick Benschop is dan ook trots op hoe de luchthaven nu functioneert.

“De cijfers laten zien dat we op de goede weg zijn”, zegt Benschop tevreden. “In de afgelopen maanden hebben we verschillende veranderingen doorgevoerd, waardoor ons bedrijf nu efficiënter opereert. We hebben gesneden in de grootste kostenpost: het personeel. We draaien nu met aanzienlijk minder personeel en dat komt de winst ten goede. Ik denk dat ik daar heel trots op mag zijn.”

Ondanks het mooie bedrijfsresultaat blijft Benschop bescheiden: “Het zou niet netjes zijn om het succes van Schiphol helemaal aan mezelf toe te schrijven, al zou dat natuurlijk wel terecht zijn. Schiphol is een enorme organisatie en van groot belang voor onze infrastructuur. Ik denk dat Nederland trots mag zijn dat Schiphol een directeur heeft die die verantwoordelijkheid aankan en ervoor zorgt dat alles soepeltjes verloopt.”

 
Deel dit artikel: